Pasta VS pasta

Pasta!!! Kolhydraternas kung skulle vissa säga. Jag älskar i alla fall pasta, i alla dess former. Här vill jag visa hur man kan alternera olika pasta sorter beroende hur mycket energi/macros/kalorier man har tillgängligt för dagen. Utifrån ens uppsatta mängd energi man vill lägga på måltiden skall därmed avgöra vilken pastasort som man ska välja.

Tre pastasorter, men olika macros när det gäller protein, kolhydrat och fett.

Här har jag lagt till alternativet “noll kaloripasta”.

Som grund i min måltid har jag börjat med köttfärs och sedan lagt till kål och morot(som jag haft i ugnen, endast kryddor). Fina 31 gram protein redan på tallriken. Nu avgör jag hur mycket energi jag vill lägga på resten av tallriken. Om jag inte är jättehungrig eller ska tex köra ett lätt träningspass senare? Då så tar jag 50 gram av Nicks fettuccine, som kommer ge mig totalt följande energi; P52gram // C 24gram // F10gram // Totala kcal 445 //

Ska jag ut på restaurang på kvällen och vill hålla lunchen lätt? Då väljer jag alternativet med Shirataki nudlar(nudlarna i mitten av bilden). Det alternativet ger mig följande energi; P31gram // C16gram // F8gram // Totala kcal 296 // (fiber gör att en marginell skillnad på total energi)

Har jag massor med kolhydrater kvar i mina dagliga macros, ja då är det bara att lassa på med “vanlig” pasta och kolhydratladda. Vanlig mängd för mig är 100-125gram pasta. Tar jag 100gram ger det mig följande energi; P37gram // C94 gram // F8gram // Totala kcal 634
Den energin kommer väl till hands till ett köttigt träningspass.

And there you have it, pasta för alla tillfällen. Smaklig spis.
Intresserad av att lära dig mer om macros? Kika in här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *