Koncept

Oavsett om ditt mål är att tappa fett eller öka muskelmassa så finns det grundläggande riktlinjer att följa. Dessa är fastställda efter många års forskning runt om i hela världen. Det råder konsensus bland forskarna och därmed vet vi att det fungerar. Om du är intresserad av att läsa på själv om denna kost- och träningsforskningen, klicka här

Om du vill spara tid, få personlig hjälp och coachning direkt så låt mig hjälpa dig att bli ditt bästa jag. Min kompetens och erfarenhet finns tillgänglig för dig för att du ska slippa göra tidsödande misstag. Jag garanterar dig resultat eftersom vetenskapen bakom mitt koncept är noga studerat. Viktnedgång och viktuppgång är nämligen ren matte och det kan vi räkna på. Visste du till exempel att kalori är ett mått att mäta värme på? Låt mig lösa matten så kan du fokusera på din förvandling. Det är aldrig för sent att förändra vanor och jobba mot sitt bättre jag. Kunde jag förändra femtons års inövade vanor så kan du också! Läs gärna mer här om min resa och hur idén till House of Recomp kom till.

Så låt oss kika på riktlinjerna och vilka de är. Det är viktigt att veta att det finns minimala nivåer på dessa riktlinjer och sen jobbar man sig mot det optimala.

För att bygga muskler:
1) Kaloriöverskott
2) Proteinnivå
3) Styrketräning – muscle under tension
4) Vila, återhämtning och stresshantering

För att tappa fett; (inte att förväxla med att endast tappa vikt)
1) Kaloriunderskott
2) Proteinnivå
3) Träning – med viss inkorporering av styrketräning för att inte tappa värdefulla muskler vid kaloriunderskott
4) Vila, återhämtning och stresshantering

Energiunderskott eller överskott beräknar vi utifrån ditt basala energibehov och därefter lägger vi till din dagliga aktivitetsnivå i ekvationen. Svårare än så är det faktiskt inte. Utifrån dina förutsättningar lägger vi upp en strategi för att du ska nå dina mål. Dock kan vi inte bortse från grundläggande komponenter som beskrivits ovan.

När det gäller maten så tillämpas IIFYM kosthållning (if it fits your macros).
Vi fokuserar på att du ska äta rätt mängd protein, kolhydrat och fett snarare än att du bara ska hålla dig till exempel 1850 kcal eller 2400 kcal. Du kommer att få äta vad du vill, så länge du förhåller dig till dina kvoter av protein, kolhydrat och fett. Du kommer även att lära dig kost från grunden, och behöver läsa dessa artiklar innan din coachningsperiod påbörjas. Jag har vidareutvecklat en strategi som jag kallar TTA-kost metoden. Teori – Testning – Aktion. Det är nämligen inte lätt att veta vilka livsmedel som är bättre eller sämre alternativ om man inte har teorin bakom sig och därefter provat och testat. Först när man behärskar dessa två så vet man vilken aktion som är bäst lämpad för just dig.

För att lära dig mer om macros klicka här. 

Analys görs från vecka till vecka och anpassas för att du ska lyckas. För vad är meningen med ett upplägg om du inte kan hålla det?